Witrikken: Fraai en Productief

Witrikken: Fraai en Productief

De bezoekers aan de NRM 2010 kunnen zich de opvallende verschijning van Mathilde 64 nog goed voor de geest halen! Mathilde 64 liep mee in de dochtergroep van SHOGUN PS en haar fraaie witrik aftekening kan iedereen zich herinneren. Naast fraai is Mathilde 64 en haar familie al 6 generaties lang zeer productief! Zes generaties een levensproductie van minimaal 80.000 kg melk; over duurzaamheid gesproken?!

Inmiddels heeft K.I. SAMEN een Lonar zoon van haar ingezet: MURPHY.
Ook Murphy heeft, net als zijn moeder en 6 generaties daarvoor, de witrik aftekening.
De verwachting is dan ook dat al zijn nakomelingen vrijwel zeker geboren worden met een witrik aftekening. Een witrik aftekening waar je als veehouder, gezien zijn afstamming, heel lang van zijn dochters mag gaan genieten in de melkstal (en van het melkgeld in de portemonnee).

Onlangs hebben we ook 2 fraaie en productieve roodbonte dochters van JOERI met ook de witrik aftekening op de foto gezet. Joeri, een echte superbevruchter, heeft een echte outcross bloedvoering (Joyrider x Spek. Joost) en geeft vruchtbare dochters met beste uiers die melk en eiwit geven. Beide gefotografeerde dochters, Grashoek Rilana 8 & Grashoek Liguster, staan op het Melkveebedrijf Grashoek in Grashoek (L).

Grashoek Liguster, ingeschreven met GP 84, heeft een 305d lijst gerealiseerd van 8.666kgM met 3,67%V, 3,56%E en 108LW. Haar halfzus Grashoek Rilana 8, ingeschreven met AB 85, heeft een 305d lijst gerealiseerd van 8.217kgM met 4,21%V, 3,84%E en 113LW.

Ook hebben we een foto van een witrik kalf ontvangen met de afstamming JOERI x Socrates (AB 86) x Goldwyn – Cinderella . Dit kalf zal wellicht te bewonderen zijn tijdens de kalverkeuring welke gehouden wordt op de jaarlijkse Boerendag in het Noord Brabantse Rijsbergen (begin augustus).

Naast productief zijn roodbonte en zwartbonte Joeri dochters dus ook fraai!

Meer informatie over Murphy, Joeri en andere witrikken van K.I. SAMEN vindt u in nieuwe Witrik folder.